ПП "МИР"

На 10 ноември 2018 г. инициативен комитет от млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели, общественици, културни дейци и българи в чужбина прие декларация и взе решение да учреди политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)

Решението да създадем партия МИР взехме с ясното съзнание, че българите мразят думата партия, но законът изисква и ни задължава да участваме в обществените процеси именно като партия. Знаем, че ще изпълним съдържанието на думата с нашите личности, с нашия морал, с нашите дейности, а не с клишетата от вестниците.

Създаваме партия МИР, защото българският национален интерес трябва да застане на първо място. България е богата страна, макар че днес това звучи комично. Ние сме най- богати на билки в цяла Европа и сме втори в света по обем на минерални извори.

Имаме уникални логистични предимства и природни дадености. Но губим най-ценното – хората. Те са отвратени от начина, по който е организирана и функционира българската държава днес.

Създаваме партия МИР не като поредната партия в съдебния регистър, а като първата, която е готова да подаде ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на нацията.

За политическа партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, общочовешките добродетели и патриотизмът – обичта и дългът къмнацията, разбирана като общност на всички български граждани.

Затова призоваваме всички български граждани както в България, така и извън нея да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава!

 

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.