СО премахва паркинга пред храм „Света Неделя“, ще се преборим и за“Св. Александър Невски“

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Столична община взе решение за премахването на паркинга на площад „Света Неделя“. Убеден съм, че с общи усилия ще успеем да се преборим да бъде премахнат и паркингът на автобуси пред храм-паметник „Св. Александър Невски“.

Паркингът между хотел „Шератон“ и храм „Света Неделя“ се премахва, за да може площадът да бъде обособен изцяло в пешеходно пространство. Една от целите е останките от римския период да се впишат изцяло в пространстроството около храма и жителите и гостите на столицата да могат да ги разглеждат свободно.

След като пред „Шератон“ може да бъде премахнат паркингът за леки автомобили и автобуси съм убеден, че това може да стане и пред катедралния храм „Св. Александър Невски“.
През юли получих десетки сигнали от софиянци за незаконната автогара на площада пред храм-паметника. Направих официално запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова по случая. За да се удовлетворят желанията на столичани пуснах онлайн анкета, в която всеки да гласува, как да изглежда пространството около „Св. Александър Невски“.

Анкетата ще продължи до 13 септември, а резултатите от нея ще бъдат обобщени и на 14 септември т. г. ще ги представя на сесията на СОС.

инж. Симеон Славчев