Симеон Славчев: Надявам се институциите да си свършат работата по случая с „Граф Игнатиев”

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев, както и всички служители на общината, които отговарят за изпълнението и контрола на ремонтите, да подадат оставка – това поискахме на 3 октомври т.г. заедно с колегите от „Политическа група 5” Светослав Витков, Иван Велков и Венци Мицов. Това се случи след моя проверка на ремонта на „Граф Игнатиев”, в която установих редица проблеми в работата по обекта. Седмица по-късно, на 11 октомври, по време на заседание на Столичния общински съвет, от ПГ 5 излязохме с декларация, в която представихме и мотивите за  искането на оставката на Крусев, а именно цялостното му несправяне с транспортните и инфраструктурните проекти и проблеми на София, за които той пряко отговаря. Примерите за това имаме и днес – ремонтите на бул. „Дондуков”, бул. „Константин Величков”, бул. „Васил Левски”, тротоарите, велоалеята на ул. „Раковска”. Не трябва да забравяме и черешката на тортата – некачественият ремонт на ул. „Граф Игнатиев”.

В крайна сметка Евгени Крусев най-накрая подаде оставка след близо 2 месеца. Това се случи след като е получил призовка от прокуратурата като обвиняем по случая с ул.”Граф Игнатиев”.

Това е една малка победа по пътя към по-доброто развитие на транспорта в София! Силно се надявам институциите да си свършат работата и да има  справедливо отсъждане по случая.

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.