Симеон Славчев: Нужен е фонд, който да отпуска средства за електромобили

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

На 14 септември предстои заседание от новия политически сезон, на което Симеон Славчев – общински съветник в Столичния общински съвет, ще настоява програмата „Стимулиране на електрическата мобилност в София“ да стане един от основните приоритети на Столичната община.

По отношение на въвеждането и стимулирането на електрическата мобилност, България е много назад в класацията в сравнение с другите държави. И ако искаме това да се промени, българското правителство и всички общини трябва да вървят ръка за ръка. Дори може да се направи фонд, който да отпуска средства за електромобили и хибриди, които да обслужват нуждите на държавните институции. Това заяви общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев в интервю пред БНР.

Чрез тази програма ще бъдат стимулирани и гражданите да закупуват електрически автомобили и хибриди, които са изцяло екологично чисти. Един от основните пунктове, върху които трябва да се работи, е здравето на хората и замърсяването на въздуха. Трябва да се направи много широка обществена кампания, в която ясно да се разгласят всички ползи от въвеждането на електрическата мобилност в цялата страна, допълни Славчев.

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.