Симеон Славчев: Нужен е фонд, който да отпуска средства за електромобили

На 14 септември предстои заседание от новия политически сезон, на което Симеон Славчев – общински съветник в Столичния общински съвет, ще настоява програмата „Стимулиране на електрическата мобилност в София“ да стане един от основните приоритети на Столичната община.

По отношение на въвеждането и стимулирането на електрическата мобилност, България е много назад в класацията в сравнение с другите държави. И ако искаме това да се промени, българското правителство и всички общини трябва да вървят ръка за ръка. Дори може да се направи фонд, който да отпуска средства за електромобили и хибриди, които да обслужват нуждите на държавните институции. Това заяви общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев в интервю пред БНР.

Чрез тази програма ще бъдат стимулирани и гражданите да закупуват електрически автомобили и хибриди, които са изцяло екологично чисти. Един от основните пунктове, върху които трябва да се работи, е здравето на хората и замърсяването на въздуха. Трябва да се направи много широка обществена кампания, в която ясно да се разгласят всички ползи от въвеждането на електрическата мобилност в цялата страна, допълни Славчев.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *