ПП МИР иска незабавната оставка на премиера Бойко Борисов

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

ПОЗИЦИЯ НА ПП МИР

Ние от Политическа партия МИР, водени от етичните и морални правила, възприети и имплементирани във водената от нас политика, призоваваме премиерът Бойко Борисов незабавно да подаде оставка.

Пореден повод за нашето искане е информацията за разследване на автoнoмнитe пoлицeйcки cили нa Кaтaлуния и aнтикoрупциoннaтa прoкурaтурa срещу миниcтър-прeдceдaтeля нa Бългaрия Бoйкo Бoриcoв, който, според разследващите е cвързaн cъc cхeмa зa мeждунaрoднo изпирaнe нa пaри c крaйнa дecтинaция Бaрceлoнa.

Наличието дори на съмнение, че човек в управлението на страна членка на Европейски съюз е свързан с престъпна дейност, трябва да води към незабавното му отстраняване от поста, който заема.

Настояваме главният прокурор Иван Гешев да стартира процедура, която да осветли данни по разследването на испанските власти и да предприеме всички законови действия по доказването или отхвърлянето на твърдението, че Бойко Борисов е замесен в престъпна група с цел парична измама.

Също така настояваме, докато се води разследването, Бойко Борисов да бъде отстранен от всички държавни позиции, които заема, а партията му да поеме отговорност като още в този момент подаде оставка.

България отдавна не е правова държава, а през последните 10 години се превърна в нарицателно за корупция.

На територията на страната ни се шири върхушка от приближени до властта, които дооглозгват и без друго разрушената икономика на държавата.

Политическа партия МИР настояваме за върховенство на закона и всеки, който под една или друга форма руши доброто име на страната, трябва да понесе не само политическа, но и наказателна отговорност.

 

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.