Софиянци платиха три пъти за ограничителите на „Графа“ – сега да плаща кмета

„Време е някой най-накрая да поеме отговорност за ремонтите в София. Предлагам Йорданка Фандъкова лично от собствения си джоб да плати тези 53 хил. лв. за поставянето на новите колчета на ул. „Граф Игнатиев“, призова днес столичният общински съветник и председател на партия МИР инж.Симеон Славчев в личния си профил във Фейсбук. Коментарът на инж.Славчев идва по повод информацията, че прословутите „перки на акули“ са демонтирани от „Графа“ и на тяхно място са поставени нови ограничители. В коментара си Славчев е категоричен, че поставянето на „перките“ е било груба грешка от страна на ръководството на общината, която освен много средства, платени от софиянци, е струвала буквално и доста травми на гражданите на София. Според него никъде в света и в Европа не съществува практика на споделено трасе, където се движат трамваи и пешеходци да се монтират такива перки.

Инж.Славчев отбелязва, че поставянето на ограничителите е струвало на столичани сума, която са платили три пъти – веднъж с монтирането и демонтирането на перките и още веднъж за новите ограничители. „Цената на едно чугунено колче е 88 лв. без ДДС или общо около 53 хил. лв.“, изчислява общинският съветник и призовава кметът лично да плати от джоба си парите за поредната „проба-грешка“ на столичния „Граф Игнатиев“.

Именно инж.Симеон Славчев и „Политическа група“ 5 в Столичния общински съвет бяха първите, които поискаха оставката на бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени Крусев за ремонта на „Граф Игнатиев“, но тогава Йорданка Фандъкова не я прие. След повдигнатите обвинения на прокуратурата срещу Крусев кметът сама поиска и взе оставката му и обяви, че лично ще отговаря за ремонта на емблематичната улица.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *