Симеон Славчев: С приходите от минивецовете може да се инвестира в детските градини и поликлиниките на София

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

София има идеална инфраструктура за създаването на минивецове. Това коментира по време на заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” Симеон Славчев. Той повдигна въпроса за изграждането на минивецове, чието решение все още се бави. Съоръженията са екологично чисти и могат да донесат сериозни приходи на столицата, отбеляза общинският съветник. Това са пари от нищото, които могат да отиват за социални цели, за детски градини, поликлиники и болници, предлага Славчев.

Вариантите за изграждане на минивецове са два – със средства от Общината или чрез инвестиции от публично-частно партньорство. За да се уточнят подробностите и идеята да се приведе в действие, съпредседателят на „Политическа група 5” даде предложение да се създаде работна група към Комисията по инженерна инфраструктура. Предложението му беше прието.

По време на заседанието Славчев повдигна и въпроса за енергийното обследване на ДКЦ-тата. Той обясни, че поликлиниките биха могли да кандидатстват за енергийни помощи и така да облекчават бюджета си и да избегнат проблеми и неплатени сметки към доставчици. Такова обследване обаче не може да се случи, тъй като ДКЦ-тата трябва да имат паспорти за сградите си, а пари за това не са отделени. Общинският съветник предложи в бюджета за 2019-та да бъдат заложени целеви средства за това.

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.