Симеон Славчев: Важно е да търсим иновативни и нестандартни решения за градовете

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

От днес, в рамките на три дни в София се провежда работилница за иновации, като част от пилотния проект на Съвместния изследователски център на Европейската комисия „Науката среща регионите/парламентите“. Проектът има за цел да бъдат организирани редица събития в европейски градове за подобряване на комуникацията между представителите на научните среди и участниците в управлението, както и предоставянето на валидирана изследователска информация по теми от ключово значение на взимащите решения.

В рамките на събитието ще бъдат разгледани три предизвикателства, пред които София, а и голяма част от градовете в България са изправени. Целта е да се съберат мненията и идеите на различни групи от обществото и да се стигне до решения, които биха могли да се приложат на практика. Методологията на работилницата за иновации се основава на факта, че когато се съберат на едно място хора с различен профил и интереси има голяма вероятност да достигнат до ефективни решения по зададените проблеми.

Столична община организира работилница за иновации, в партньорство с Асоциация за развитие на София, в чийто Управителен съвет членува и председателят на ПП МИР и общински съветник Симеон Славчев. Той коментира, че е изключително важно да се търсят решения за проблемите в градовете, включително иновативни и нестандартни. „Специалистите от различни области, и особено в областта на науката трябва да имат повече възможности да се включват в подобряването на качеството на живот в градската среда“, отбеляза още Славчев.

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.