Симеон Славчев пита гражданите за декларирането на доходи и имущество на общинските съветници

Резултати от анкета, направена сред общински съветници в цялата страна.

Председателят на Политическа парти МИР и общински съветник в Столичен общински съвет Симеон Славчев пусна анкета за граждани на сайта си. Поводът са приетите промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество от декември миналата година, които освобождават общинските съветници от задължението да декларират доходи и имущество.

В тази връзка Симеон Славчев изпрати анкета до общински съветници от цяла България. В нея се включиха съветници от Благоевград, Божурище, Ботевград, Бойчиновци, Вълчедръм, Девня, Гурково, Земен, Иваново, Костенец, Кубрат, Криводол, Лясковец, Мадан, Рила, Първомай, Плевен, Пловдив, Попово, Ракитово, Севлиево, Суворово, Трекляно. Резултатите от анкетата можете да видите ТУК.

Славчев остава единственият политик, който държи на темата с антикорупционния закон. Той ще търси и мнението на гражданите за ситуацията. „Управлението трябва да е близо до хората, нужно е да се върне доверието в политиците. Това няма как да стане като отменим задължението за деклариране на имущество и доходи на общинските съветници. Това решение само подкопава авторитета на местната власт и отваря възможности за повече корупция в България”, коментира председателят на ПП МИР.

Всеки, който желае, може да гласува в анкетата ТУК.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *