Симеон Славчев и Иван Велков питат Фандъкова за изкоренените дървета по Графа

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

След постъпилите през изминалата седмица сигнали от граждани за изкоренени дървета по столичната Граф Игнатиев и опитите от страна на работници да ги засадят отново, председателят на ПП МИР Симеон Славчев и колегата му в Столичен общински съвет Иван Велков внесоха питане до кмета Фандъкова.

След направен оглед на място е установено, че „част от тези дърветата са поставени обратно не в почвата, а върху бетон, камъни, пясък и найлони, което очевидно няма да позволи и гарантира тяхната жизненост „ се казва в писмото на общинските съветници от „Политическа група 5”.

На база направените проверки и „във връзка с поредният неадекватен, некоординиран или неконтролиран процес по изпълнението на проекта” Славчев и Велков искат незабавни отговори  на следните въпроси:

  1. Давала ли е Столична община разрешение и съгласие на изпълнителя на ремонта на ул. Граф Игнатиев да бъдат изкоренявани въпросните дърветата от улицата преди или по време на стоително-монтажните дейности?
  2. Колко дървета на ул. Граф Игнатиев са били или се планират да бъдат ,,временно премахнати” по такъв способ и какво е съответствието с предварително одобрения проект и график в тази подзона и фаза на проекта?
  3. Какво е текущото сравнение на състоянието на дървесната растителност на ул. Граф Игнатиев преди и по време на ремонтните дейности и кой и как ще понесе отговорността при установяване на нарушения и отклонения от предвидените и одобрени дейности по ремонта свъразни с изкореняването и очевидното унищожаването на въпросните дървета?

Отговор на питането Фандъкова трябва да даде на следващо заседание на Столичен общински съвет.

Въпроси_Фандъкова

 

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.