Симеон Славчев: София ще стане добро място за живеене, когато се промени начина и модела на управление

София ще стане добро място за живеене, когато се промени начина и модела на управление, защото с този начин и модел на управление не може да продължава. Това заяви общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” инж.Симеон Славчев по време на участието си в дискусия на бТВ Радио на тема „Доволни ли сте от ремонтите в София?”.

Общинският съветник коментира, че реално ГЕРБ управляват и държат цялата администрация в общината. Според него един от проблемите на контрола върху ремонтите на пътната инфраструктура е, че големите проекти не минават политическа санкция. Славчев беше категоричен, че тези проекти трябва да влизат в Постоянната комисия по транспорт в СОС, за да бъдат обсъдени от всички политически сили. Като друг проблем той посочи, че в момента проектите за ремонти на София се променят в ход без никой да е одобрил и да се дал разрешение за това.

„Политическа група 5” предложи решение за промяна в начина на правене на бюджета на столицата. Тази промяна ще реши проблема с пътните ремонти, заяви Симеон Славчев. Предложихме, когато  фирмите-изпълнители имат закъснения или са извършвали некачествени ремонти преди, да им се отнемат точки по време на избора за обществени поръчки. Но това предложение така и не се прилага, обясни общинският съветник.

Според него, колкото и да се глобяват фирмите-изпълнители за некачествена работа, това води до неефективно изразходване на публични средства. Славчев каза, че представителят на строителния контрол на ремонта на „Граф Игнатиев” се е оплакал от липса на работна ръка. Затова всеки строител, който се явява на обществена поръчка, трябва да бъде преценяван чрез специални критерии, настоя съпредседателят на ПГ5. Той беше категоричен, че ако г-жа Фандъкова не отстрани зам.-кмета по транспорта, ще трябва тя да понесе отговорността за некачествените ремонти.

Чуйте цялата дискусия по бТВ Радио ТУК

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *