Симеон Славчев: ГЕРБ отхвърли референдума и с това сложи началото на края на управлението си в София

Вносителите на доклада не се отказват от идеята за допитване до гражданите

Мнозинството в Столичния общински съвет отхвърли доклада за референдум на „Политическа група 5”, който беше подкрепен от представители на всички опозиционни формации в СОС. 17 души подкрепиха предложението за допитване, 40 гласуваха против след близо три часа на разгорещени дебати. Вместо да има сериозна дискусия по темата, по време на обсъждането се стигна до абсурдни обвинения към вносителите на доклада от страна на мнозинството, включително в лобизъм, манипулация и предизборна агитация.

„Днес е лош ден за българската демокрация, защото управляващото мнозинство на ГЕРБ със няколко златни пръста от Реформаторския блок отхвърлиха искането ни за референдум по един изключително важен въпрос, какъвто е този за здравето на столичани, екологията и чистотата на въздуха в София”, коментира общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” Симеон Славчев. Той заяви, че има три новини – една лоша и две добри. Лошата е, че предложението за референдум и за това да се даде глас на гражданите по такъв важен въпрос, е било отхвърлено. Първата добра новина е, че продължаваме борбата столичани пряко да вземат участие при взимането на решение дали да има инсталация за изгаряне, отбеляза Славчев. „Ще подадем жалба в съда срещу решението на СОС и ще се координираме с всички вносители на доклада за събирането на подписка от гражданите”, съобщи той.

„И втората добра за новина за столичани е, че с това решение на СОС се слага началото на края на управлението на ГЕРБ в София, защото те налагат силови решения, които не са в интерес на гражданите”, заяви общинският съветник.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *