Симеон Славчев към Борис Бонев: „Спрете да си правите пиар на гърба на софиянци – маските паднаха!”

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Докладът на Борис Бонев за промяна на Механизма с мерки срещу замърсяване на въздуха в София е подигравка със столичани и с всички онези, които се заблудиха, че „Спаси София” е алтернатива на управляващите в Столичен общински съвет и гласуваха за тях”

Така председателя на ПП МИР и бивш общи съветник в София коментира внесения от Борис Бонев доклад за борба с мръсния въздух в столицата.

Славчев коментира, че изнесените от Бонев предложения са прах в очите на хората и не дават никакви решения за проблема с повишените нива на фини прахови частици в града.

„Действията на Борис Бонев в Столичен общински съвет само доказват голямата лъжа, която подведе хиляди столичани, че „Спаси София” е нещо различно от статуквото.  Първото доказателство, че в лицето на Бонев имаме поредната „патерица” на ГЕРБ,  бе изборът му за зам. председател на СОС, в разрез с правилата, който той с охота прие и гласува дори за избора на председател на СОС от ГЕРБ, който е олицетворение на политика на ГЕРБ, срещу която Бонев уж се бореше” коментира Славчев.

„Ако Бонев иска да „осребри” доверието на хората и да внесе доклад с конкретни мерки за борбата с повишените нива на фини прахови частици е редно да се допита първо до експерти, какъвто той очевидно не е, а не да предлага свободни съчинение лишени от смисъл, каквито нито един общински съветник до сега не е правил” каза още председателя на най-младата политическа партия в България.

Славчев е категоричен, че в предложените от Бонев мерки няма конкретика и посъветва общинския съветник на Спаси София да докаже, че наистина мисли за здравето на софиянци, като внесе доклад за спирането на строежа на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на града.

„Вече три месеца, от избора на Бонев, не сме чули от него и дума по въпроса за изграждането на инсинератор в София. Поредното изказване или доклад в стил Грета Тумберг, в който ни се посочва проблем, но не се дава решение, е излишно губене на време и ресурс за Столичен общински съвет” коментира председателя на ПП МИР.

Според Славчев предложения като тези да се снижат критериите за влизане в сила на различните мерки за борба със замърсяването на въздуха в столицата, да се въведе безплатен транспорт в дните на „обгазяване” и фалшиво успокояване на родителите, като им се спести информацията, че въздухът е опасен за здравето на децата им, са фалшива загриженост от страна на Бонев.

„Ако „Спаси София” и общинският им съветник Борис Бонев са толкова загрижени за здравето на софиянци, колкото се опитват да ни докажат, то нека внесат доклад, но с истинските мерки за борба с мръсния въздух, които са: спиране на изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в града, честото миене на всички улици и булеварди в столицата, в това число и вътрешните квартални улици, забрана за  паркирането в тревните площи в града, както и приоритизирането на изграждането на бус-ленти и на градския транспорт, което ще направи обществения транспорт бърз, удобен и предпочитан през личните автомобили” категоричен е Славчев и допълни, че София има нужда и от спешно изготвяне на нова транспортна схема на града.

Председателят на ПП МИР е убеден, че ако това не се направи, нито едно от предложените от Бонев изменения, няма да „свали хората от автомобилите им” и ще продължим да дишаме отровен въздух.

„Крайно време е Борис Бонев и „Спаси София да спрат да си правят пиар на гърба на столичани. Четири години преди последните избори го правиха, излъгаха и подведоха хората, че са алтернатива на ГЕРБ и сега е крайно време да спрат да играят този театър, защото освен всичко друго, се оказаха и лоши актьори. Маските паднаха!” категоричен бе лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.