ПП МИР се обяви срещу посегателството над православния храм „Свети Седмочисленици”

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Вчера църквата „Свети Седмочисленици” осъмна надраскана с графити. Вандали са нарисували обърнати кръстове и други символи по фасадата на храма.

Политическа партия МИР категорично осъжда този вандалския акт и посегателство срещу православния храм „Свети Седмочисленици“ в центъра на София. Настояваме Столична община и органите на реда незабавно да реагират и да предприемат необходимите действия, за да се намерят извършителите на това престъпление, които да бъдат осъдени за хулиганство. Столична община трябва да обърне сериозно внимание на случая, както и на охраната и запазването на всички православни храмове в София, се казва още в позицията на Политическа партия МИР.

„Културното и духовното наследство на града ни трябва да бъде пазено и не може да бъде накърнявано”, беше категоричен председателят на Политическа партия МИР и общински съветник в Столичен общински съвет Симеон Славчев. „Ще настоявам в бюджета на Столична община за 2019-та година да бъдат заложени средства за видеонаблюдение на всички православни храмове в София, както и на всички исторически паметници”, заяви той.

 

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.