България отбелязва 144 години от избухването на Априлското въстание

Днес България отбелязва 144 години от избухването на Априлското въстание.
Априлското въстание избухва преждевременно на 20 април 1876 година в Копривщица и е организирано от Гюргевския революционен комитет.
Въпреки че е потушено Априлското въстание постига своята основна политическа цел и намира силен отзвук в Западна Европа и Русия.
Априлското въстание е най-мащабната проява на революционните борби през епохата на Българското възраждане.
То е най-висшата проява на българската национална революция, на българския дух, желание и воля за Свобода и Независимост.
Днес повече от всякога България има нужда от възраждане на духа на българската национална революция, както и волята и желанието за Свобода, Независимост и Справедливост.
Нека всеки един от нас днес да се замисли, дали 144 години след избухването на Априлското въстание българите сме свободни, независими и единни …
Нека именно днес всеки един от нас да си направи равносметка и да си отговори, дали е готов лично да се включи в промяната на България, и дали е готов да последва примера и заветите на нашите предци, които се самопожертваха в името на Родината.
България има нужда от промяна и от всеки един от нас зависи, дали и кога ще се случи тя.
Битката за промяната и справедливостта в България я дължим на нашите предци, на нашите майки, бащи, баби и дядовци, но най-вече я дължим на нашите деца!!!
Нека всеки един от нас да си сложи днес ръката на сърцето и да си каже, дали е готов да застане под знамето на промяната, така както нашите предци преди 144 години абсолютно непоколебимо застанаха под знамето „Свобода или смърт“.
Дълбок поклон пред делото и паметта на всички герои, дали живота си за Свободата на България!
Да живее и да пребъде България!
Симеон Славчев,
председател на ПП МИР