Симеон Славчев пред бТВ: Чашата на търпение на столичани преля и е време за промяна

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

„Политическа група 5” още на 3 октомври поиска оставката на Евгени Крусев. Ден по-рано бяха свалени загражденията на „Граф Игнатиев”, столичани започнаха да правят снимки и стана въпросният скандал. Тогава ние направихме проверка, още на същия ден поискаме г-н Крусев да поеме политическата отговорност, не само заради ремонта на „Граф Игнатиев”, тъй като се изразходват неефективно и непрозрачно публични средства, но и за цялостната политика, която води той. Това заяви пред бТВ общинският съветник и съпредседател на ПГ5 Симеон Славчев. Той припомни за ежедневните скандали, които се случваха и заради бул.”Дондуков”, и заради бул.”Васил Левски”. Тук ще подчертая, че и при ремонта на „Константин Величков”, при който има идентичен случай с този на „Граф Игнатиев”, прокуратурата ще бъде сезирана, каза още общинският съветник.

Емблемата на ГЕРБ в София се оказаха некачествените ремонти. Отговорност за назначението на Евгени Крусев носи г-жа Фандъкова, тя го назначи, добави още Славчев. По думите му управляващите в София дължат отговор на два въпроса за „Граф Игнатиев” – първо, кой и защо си позволи да подменя настилката. Второ, защо при самата процедура се подменят части от самия проект и кой и защо ги подменя.

Софиянци иронизират ситуацията в социалните мрежи, дори смениха герба на София от „Расте, но не старее” на „Хубаво е, но не е готово”, коментира съпредседателят на ПГ5.

В момента обсъждаме следствието, но какви са причините?, попита Славчев. Според него всичко се дължи на модела на управление в София, който вече 10-12 години ГЕРБ налагат. Хубавото тук, е че чашата на търпение на столичани преля и е време за промяна, беше категоричен общинският съветник.

Вижте видеото тук: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/razedinenie-v-sos-po-kazusa-s-evgeni-krusev.html

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.