Симеон Славчев пред БНР: Мерките на Столична община за справянето със замърсения въздух са пълна мъгла

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

„Оставката на Евгени Крусев трябваше да се случи още преди два месеца.” Това коментира общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” Симеон Славчев пред БНР. На 3 октомври ПГ5 поиска оставката на зам.-кмета по транспорта. Това е само ден след като гръмна скандала с граждански и неправителствени организации заради „Граф Игнатиев”, припомни Славчев. Исканията и протестите на столичани са абсолютно справедливи, тъй като некачествените ремонти в София, не само на „Граф Игнатиев”, се превърнаха в марката на управлението на ГЕРБ в София, беше категоричен той.

„Г-жа Фандъкова трябва да поеме отговорност, включително и политическа, тъй като г-н Крусев е нейно предложение, нейно назначение”, обяви общинският съветник. „Само ще припомня, че когато ние искахме оставката на Крусев в Столичен общински съвет тогава и самият той присъстваше. На това заседание ние споменахме, че искаме оставката за цялостното му „творчество” – знаете, че имаме проблеми с ремонта на бул.”Дондуков” и с всички останали ключови ремонти”, заяви Славчев.  Той отбеляза и проблемния ремонт, който се състоя на бул.”Константин Величков”. И там г-н Крусев ще получи също призовка, каза съпредседателят на ПГ5 и отбеляза, че при въпросния случай в нарушение на закона е подменена фирмата-изпълнител и настилката. „Същият този пример, който видяхме на „Граф Игнатиев” се мултиплицира на „Константин Величков”, беше категоричен Славчев.

„Мерките на Столична община за чистотата на въздуха в буквалния и в преносния смисъл на думата се оказаха пълна мъгла”, заяви общинският съветник. По думите му от ПГ5 са предупреждавали още преди време за чистотата на въздуха в столицата. Той отбеляза, че в момента ситуацията със замърсяването е тежка, а заводът за изгаряне на RDF дори не е почнал да работи. “Столична община се държи двулично – настоява да не се гори нерегламентиран отпадък, а в същото време мнозинството в СОС взема решение за регламентирано изгаряне на отпадъци, и то в центъра на София”, коментира Славчев. И припомни,  че ПГ5 предложи през целия отоплителен сезон билетът за градски транспорт да е 1 лев, но СОС отхвърли тази идея. „Това поведение на ресорния кмет Йоана Христова и на мнозинството е показателна. Следващата оставка, която трябва да се подаде е на г-жа Христова”, обяви съпредседателят на ПГ5.

Чуйте аудиофайла тук: http://bnr.bg/post/101053509/obshtinski-savetnici-za-ostavkata-na-zamestnik-kmeta-narusheno-e-doverieto-na-stolichani

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.