Симеон Славчев по БНР: Ние сме партията на новото поколение в българската политика

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Политическа партия МИР няма да бъде една от многото. Ние сме партията на новото поколение в българската политика, заяви в интервю за предаването на БНР „Нещо повече“ Симеон Славчев, учредител и инициатор най-новата партия у нас – МИР (Морал, инициативност, родолюбие). „Ние предимно се облягаме на християнските ценности и добродетели, както и на ценностната система на българите“, обясни той за избора на абревиатурата.

Идеята е да съставим екип от млади хора с експертиза, образование и добър професионален опит. В чужбина също има голяма българска общност със сериозен потенциал, който може да се вложи в България, обясни той. За мен и за хората от политическа партия МИР, политиката е механизъм и средство за по-добър живот и за решаване на проблеми. Друг е въпросът, че тези механизми бяха ползвани за лично облагодетелстване и сриване на ценностната система и много хора, които имат морал не искат да имат общо с тях. Но ние искаме да обърнем тази тенденция, отбеляза Славчев.

„Много се спекулира с думата и със значението на „патриотизъм“, но ние разбираме родолюбието като „граждански патриотизъм“. Или това, което наблюдаваме в момента по улицата – тези протести, които тръгнаха отдолу нагоре, защото на хората им писна и излязоха да кажат „стоп“, а т.нар. „патриотизъм“ не е този, които стои в момента в Министерския съвет“.

„Дали МИР ще стане партията, която гражданите ще припознаят – това ще стане във времето. Ние ще се постараем и ще направим всичко възможно всички наши цели да бъдат добре артикулирани в обществото“, каза още Симеон Славчев.

Подробности можете да чуете в звуковия файл ТУК.

Източник: http://bnr.bg/horizont/post/101045130/simeon-slavchev?fbclid=IwAR3MKU2NbhXU_cBtgHdogKN_cPGiyuzZPbtQUuuVRmS4-7_0KD-lxeYIoyI

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.