Електромобили и хибриди с безплатно паркиране в София

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

СОС приема Програма за чистия въздух до 2020 г.

Електромобилите и хибридните автомобили да са с безплатно паркиране в София. Това е само една от мерките, които се предлагат за стимулиране на ползването екологично чисти автомобили. Това заяви общинският съветник от Политическа група 5 на СОС Симеон Славчев.

Предложението е едно от многото мерки, които вече са разгледани на транспортна комисия във връзка с Програмата за чистия въздух в столицата. „Проблемът е от най-сериозните за София и затова в СОС бързо трябва да приемем програмата и прилагането на мерките. В градския транспорт на столицата вече има електробуси, а скоро техният брой ще се увеличи, категоричен е Симеон Славчев.

Освен безплатното ползване на паркоместа в София може да се направят и облекчения на данъците или изобщо да не се плащат налози от притежателите на електромобили и хибридни автомобили. Облекчения ще има и за мобилните търговски обекти, които продават сандвичи, плодове, зеленчуци, пици и др.

Точка 5 в Дневния ред на предстоящата сесия на СОС, на 18 май т. г. е Програмата за управление на качеството на  атмосферния въздух на Столична община за периода  2015 – 2020 г. По тази точка ще докладва зам.-кметът по екология Йоанна  Христова.

До сесията мерките от Програмата ще трябва да бъдат одобрени и от още 3 комисии на СОС.

Източник: http://nbox.bg/economy/item/45661-elektromobili-i-hibridi-s-bezplatno-parkirane-v-sofiya.html

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.