Безводие, безсмислие и безотговорност

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Мария Мира Христова разговаря със Симеон Славчев в “Нашият ден“

В рубриката „Главен герой“ гостува инж. Симеон Славчев – млад български политик, който говори за безводието, безсмислието и опасностите от безотговорността на властта, както и за изхода от тях.

Симеон Славчев, председателят на ПП МИР,  говори за визията на новия политик, който иска промяна. Тази визия предполага да искаш и да се бориш за това децата ти да останат и да се развиват в България.

Според него през последните десетилетия българите сме разделяни умишлено, „с цел да загубим ориентир, да се съревноваваме, да се мразим.

В момента сме свидетели на управление от хора които си мислят, че разбират от всички и резултатите са видими не само в сферата на управлението на водите“ – каза Славчев.

Той коментира водната криза в Перник и сподели, че за съжаление подобен сценарий е възможен и в други градове от страната, тъй като на места протестът на хората е заглушен.

По думите на Славчев в София също работи корупционна схема, свързана със „Софийска вода” и ползваните химикали за пречистването на водата. „Прокуратурата се самосезира и вече работи по сигнал, даден от ПП МИР и неминуемо ще сме свидетели на повдигнати обвинения, тъй като злоупотребата е чудовищна и застрашава здравето на софиянци.”

Цялото интервю може да чуете ТУК

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.