ПП МИР: Г-н Борисов, спазвайте законите в България и незабавно въведете машинното гласуване

ПП МИР излизат на палатков лагер пред Министерски съвет

Приетият от Народното събрание Изборен кодекс предвиждат въвеждане на пълно машинно гласуване във всички избирателни секции за всички видове избори. Машинно гласуване не се предвижда само в избирателни секции с под 300 избиратели, както в секциите на плавателни съдове под българско знаме и в секциите, разкрити в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за социални услуги.

За да се спази върховенството на закона и за да се гарантира честността на вота Политическа партия МИР излезе с позиция, в която настоява Министерски съвет, Народното събрание и ЦИК незабавно да предприемат действия за подготовката за машинното гласуване за следващите парламентарни избори.

ПП МИР изискват веднага да бъде стартирана процедурата по обществената поръчка чрез която ще бъдат закупени всички машини, необходими за пълното въвеждане на машинното гласуване във всички изборни секции, предвидени в Изборния кодекс, приет от Народното събрание.

„Обществената поръчка за машините за гласуване трябва да бъде в ход достатъчно време преди изборите и ние от ПП МИР сме категорични, че този процес трябва да започне сега, за да могат да бъдат спазени всички законовите срокове” категорични са от младата партия и подчертават, че машинното гласуване е единствения начин изборите в България да бъдат проведени честно и вота на българските граждани да не бъде подменен, „така както се случи на последните местни избори, а и на всички други избори преди това”.

Според позицията на ПП МИР, машинното гласуване е и единствения  начин да се намали броя на невалидните бюлетини, чиито размер на последните местни избори е добил „катастрофални и рекордни размери”.

По-надолу в позицията се казва, че ако в срок до 31 януари Министерски съвет и Народното събрание не старират процедурата и подготовката за пълното въвеждане на машинното гласуване, ПП МИР ще организира постоянен граждански протест и палатков лагер пред сградата на Министерски съвет, докато управляващите не гарантират, че следващите парламентарни избори ще се проведат чрез машинно гласувано.

„ПП МИР има принципна позиция за въвеждането на машинното гласуване не само защото чрез него ще се ограничи контролирания и купения вот и ще избегнем превръщането на огромен брой бюлетини в недействителни и грешни, но и ще се избегне подмяна на изборни протоколи.

Изборния кодекс е приет от Народното събрание и в него ясно е разписано, че се въвежда машинно гласуване.

За това, уважаеми г-н министър-председател, спазвайте законите в България и незабавно започнете подготовка за машинното гласуване”, категорични са от ПП МИР.

Манифест на ПП МИР предлага нов политически и държавен стил в управлението на България

Манифестът на Политическа партия МИР, гласуван и приет от Националния съвет на партията,  призовава българите за обединение за да се „спре деградацията” в България.

ПП МИР е първата българска партия, която прие свои Етичните правила и норми, базирани на духовността и националната традиция, и предлагат те да бъдат възприети и в политическия елит на България.

„Държавата е задължена да гарантира и създава оптимални възможности за желаещите да реализират интелектуалния си потенциал в сферата на икономиката, политиката, науката и културата” се казва още в Манифеста на ПП МИР, като настояват, че „изпълнението на тази  изключително важна задача, е възможно само при условие, че в управлението на тези сфери бъдат привличани признати и доказани професионалисти и експерти”.

МИР приема за свое задължение да наложи правилото всяка кандидатура за управленска позиция в страната да се избира след съгласуване с браншовите и професионалните обединения по съответните направления на дейност.

Младата партия предлага конкретни първи стъпки, които да бъдат възприети за да се върне държавата към нормалността, от която я откъсна така наречения 30-годишен преход.

  • Като първа стъпка ПП МИР предлагат незабавното въвеждане на изцяло машинното гласуване,още на следващите избори, така както е записано в закона, като подчертават, че само по този начин ще се гарантира честността на вота;
  • Да се подготви, обсъди и да се приеме нов Обществен договор, който да залегне в основата на проект за нова Конституция на България. Освен това, незабавно да се подготвят изменения в Конституцията на България от 1991 година в частта ѝ за правата на гражданите, като се промени коренно заложеният в нея проамериканския подход и се въведат отново гарантирани от държавата, а не само декларирани, права на безплатно образование и медицинско обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на реален средноевропейски стандарт на живот и периоди на почивка и отдих за всички граждани;
  • Да бъдат подведени под наказателна отговорност всички участвали в подготовката, приемането, реализацията и продължаващото изпълнение на „Плана Ран-Ът“ в България.
  • Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми;
  • За ефективността на управляващите, измерима с качествени критерии. Именно за това ПП МИР предлага в България да бъде въведена система за  контрол на качеството на управление в страната;
  • Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители). 

Манифестът на МИР прави заявка за нов стил в политиката в България и призовава всички честни, мислещи, дейни и морални българи да се обединят около предлаганите първи стъпки, за да се промени 30-годишното статукво в управлението на страната.

Манифеста на ПП МИР може да видите ТУК

МАНИФЕСТ на ПП МИР

към българските граждани за нов модел на развитие на България

Случващото се в България през последните 30 години доказа, че така нареченият политически елит няма качества, морал, чест, елементарно чувство за справедливост, желание и политическа воля да се решават проблемите на българските граждани и България да бъде нормална европейска и развиваща се държава.

През тези 30 години надеждите на българските граждани останаха излъгани и всички си задаваме въпроса – а сега накъде? Според нас от ПП МИР най-важното нещо сега е българските граждани да бъдем единни и всички заедно да се противопоставим на олигархията в лицето на цялата така наречена политическа класа, която 30 години съсипва и ограбва нашето бъдеще и бъдещето на децата ни.

За това ние от най-младата политическа партия ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръщаме към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

За нас единството на нацията е условието, без което няма как да спрем деградацията и да тръгнем да се развиваме. Това условие е изпълнимо само тогава, когато всички ние, възприемем единни етични норми в общуването помежду си и изискваме от държавата да спазва тези норми в отношенията с всички граждани.

 ПП МИР е първата българска партия, която прие свои Етичните правила и норми. Те са базирани на духовността и националната ни традиция, и за това призоваваме всички наши членове, симпатизанти, съратници, както и всички български граждани, да се запознаят с тях и да ни последват!

Идеологията на ПП МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаващаизграждането на такова общество, в коетотези две висши  ценности са  реално  гарантирани  за всеки човек. В своя живот човек постоянно се стреми да  постигне две цели – първата е да осигури своето и на близките си нормално съществуване, а втората е да може да се развива и усъвършенства на основата на личните си качества и желания. За реализацията на първата цел, на хората им е нужна справедливост, за да може услугите, предоставяни от държавата в комуналната, правоохранителната, отбранителната и съдебната сфера да бъдат еднакво достъпни за всички граждани по количество и качество срещу заплащаните от тях данъци.  За реализацията на втората цел на хората им е нужна индивидуална свобода на мисълта и действието,  без да ограничават и накърняват правата и свободите на другите членове на обществото. Държавата е задължена да гарантира и създава оптимални възможности за желаещите да реализират интелектуалния си потенциал в сферата на икономиката, политиката, науката и културата.

Ние от ПП МИР считаме, че изпълнението на тази  изключително важна задача, е възможно само при условие, че в управлението на тези сфери бъдат привличани признати и доказани професионалисти и експерти. ПП МИР приема за свое задължение да наложи правилото всяка кандидатура за управленска позиция в страната да се избира след съгласуаване с браншовите и професионалните обединения по съответните направления на дейност. Партиите, спечелили съответните парламентарни или местни избори, ще имат право приоритетно да предлагат кандидати.

За да е здраво и устойчиво  едно общество, не трябва да съществува дисбаланс между справедливостта и свободата. Идеологията, която ПП МИР изповядва, ще даде на българите възможността да си избират само онова управление, което ще им гарантира достойно съществуване и неограничени възможности за личен успех и развитие.

За да се върне нормалността в България ПП МИР предлага конкретни първи стъпки:

1. Народното събрание и Министерският съвет да спазят закона и веднага да започнат подготовката за въвеждането на машинното гласуване в България още на следващите парламентарни избори. Само чрез машинното гласуване ще може да се гарантира честността на вота на българските граждани. На последните местни избори всички българи станахме свидетели как най-нагло беше подменен вотът на българските граждани и управляващите доказаха максимата, че не е важно кой как гласува, а кой и как брои гласовете.

2. Да се подготви, обсъди и да се приеме нов Обществен договор, който да залегне в основата на проект за нова Конституция на България. Настояваме незабавно да се подготвят  изменения в Конституцията на България от 1991 година в частта ѝ за правата на гражданите, като се промени коренно заложеният в нея проамериканския подход и се въведат отново гарантирани от държавата, а не само декларирани, права на безплатно образование и медицинско обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на реален средноевропейски стандарт на живот и периоди на почивка и отдих за всички граждани. Само по този начин политическата класа ще бъде принудена да организира и управлява страната така, че да създава условия за генериране на високи приходи от производствена и търговска дейност, с които държавата справедливо  да  осигурява достоен живот за всички български граждани, особено на пенсионерите, социално слабите и хората в неравностойно положение.

3. Да бъдат подведени под наказателна отговорност всички участвали в подготовката, приемането, реализацията и продължаващото изпълнение на „Плана Ран-Ът“ в България. Този престъпен план доведе България до национална и демографска катастрофа, както и до драстично обедняване на българския народ. Успоредно с това „Планът Ран-Ът“ доведе България до загуба на международен престиж и нанесе крайно тежки поражения на националната сигурност на страната. За това всички участвали в подготовката, приемането, реализацията и продължаващото изпълнение на това национално престъпление и предателство, трябва незабавно да понесат своята наказателна отговорност.

4. Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния  гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности. Тези общоприети етични правила трябва да са в основата на правната система на държавата и на новия Обществен договор, който да се приеме с национален референдум и да е задължителен за изпълнение от политическата класа.

5. Най-сериозният проблем на България през изминалите тридесет „демократични“ години е въпросът за качеството, подготовката, компетентността, ценностната система и, най-вече, за ефективността на управляващите, измерима с качествени критерии. Именно за това ПП МИР предлага в България да бъде въведена система за  контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления, по подобия на Системата за управление на качеството на стоките и услугите ISO 9000. Група млади учени и специалисти разработиха системата GIMS 100 (Government Institutes  Management Standards),която по същество представлява първата пълноценна система за стандарти за качество на мениджмънта. За разлика от системата ISO 9000, която решава въпросите на управлението само в интерес на производителите и потребителите, то стандартите по GIMS 100отчитат комплексно интересите и на обществото.

6. Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители). 

ПП МИР призовава всички честни, мислещи, дейни и морални българи да се обединим около предлаганите от нас първи стъпки, които гарантират връщането на нормалността в страната, както и заедно да начертаем следващите стъпки за промяната и развитието на България.

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

София, 15.01.2020 г.                                               ПП МИР

ПП МИР към управляващите: Подайте незабавно оставка или хората ще ви изхвърлят с камъни и винкели!

Личността и експертизата на Емил Димитров ревизора са изключително спорни и за това настояваме министър-председателя да не приема кандидатурата му за министър на околната среда и водите”.

Това се казва в позиция но ПП МИР по повод кандидатурата на депутата от ВМРО Емил Димитров за министър на МОСВ, на мястото на арестувания Нено Димов.

„В момента не ни трябва ревизор за министър, който да ревизира проблема с водната криза (за това си има компетентни органи и не е работа на един министър да го прави), а министър, който има експертността да предотврати национална водна криза и да се пребори с последиците от източването на язовир Студена. И не само” се казва още в позицията.

Според ПП МИР, ако Бойко Борисов предложи, а Народното събрание избере Емил Димитров за министър на околната среда и водите, то цялата отговорност за неговите действия и бездействия като министър ще бъде тяхна.

„Водата е част от националната сигурност на България, а правото на достъп до нея е изконно и конституционно право на всеки български гражданин и никакви политически квоти и договорки не могат да бъдат извинение или параван за това, че за министър на околната среда и водите се предлага доста спорна и доказана лобистка личност” категорични са от най-младата политическа партия.

Остава и въпросът, как Валери Симеонов се е съгласил именно Ревизоро да е кандидатура на патриотите предвид , че остро се противопостави на законопроекти на депутата от ВМРО. Двамата с Ревизоро сблъскаха позиции за малките казани за ракия, за бензиностанциите и горивата и по други теми. Дори стигна до там лично да го обвини в тежък лобизъм за Лукойл, вкарвайки промени в регулацията за търговия с горива.

Според ПП МИР е повече от наложително „нареклите се „Обединени патриоти (ВМРО, НФСБ и Атака) да поемат политическата отговорност не само за действията и бездействията на техния министър Нено Димов, но и по казуса с хванатия и обвинен в корупция шеф на Агенцията за българите в чужбина, който е също от квотата на ВМРО”.

„Лично Красимир Каракачанов трябва да излезе пред българското общество и да кажа дали корупционните схеми, корумпираните министри и шефове на агенции, и колективната безотговорност, оставила над 100 хил. българи в Перник без вода, а хиляди още са застрашени от водната криза, е неговото разбиране за патриотизъм?” питат от МИР и настояват за незабавната оставка на вице-премиера и министър на отбраната.

„Крайно време е Красимир Каракачанов да поеме персонална политическа отговорност за последиците от управлението си. Негова е вината за назначаването на „провинилите” се министър Нено Димов, шефа на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалапиев, а днес и за назначаването на хореограф за министър на МОСВ” категорични са от МИР и изразяват съмнение, че ако Емил Димитров бъде избран за министър на МОСВ може да се потули вината на сем. Златеви за източването на язовир Бебреш.

„Всички схеми и игри в управляващата коалиция водят само към един извод – ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и Атака са готови на всичко, за да се закрепят на власт,но тяхното управление коства на българските граждани национална водна криза, корупционни схеми, ежедневни скандали и безвремие за българите и България” се казва още в позицията на ПП МИР.

 „Ако управляващите не искат българските граждани да ги изхвърлят от властта с камъни и винкели, да спрат да „кърпят” кабинета със спорни кадри, и да подадат незабавно оставка и да се проведат предсрочни парламентарни избори в България” категорични са от политическа партия МИР.