Симеон Славчев с призив за подкрепа на петицията му до Белия дом заради сделката за самолетите

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Скъпи приятели,

Уважаеми сънародници,

Във връзка с решението на Народното събрание, което вчера одобри сделката между България и САЩ за закупуване на 8 самолета F-16 с цената на милиарден заем, който българският народ ще плаща, ПУСНАХ ПЕТИЦИЯ НА САЙТА НА БЕЛИЯ ДОМ.


В нея като български гражданин се обръщам с молба към президента на САЩ да предложи и да внесе на Конгреса изменения в Договора с България за продажбата на 8-те самолета F-16. Молбата си до Президента Тръмп мотивирам с факта, че Република България е най-бедната страна членка на Европейския съюз, като 19 % от българските граждани живеят под прага на бедността.
Българският народ се нуждае от високи заплати, пенсии, по-добро образование и здравеопазване, а не от изтребители.
Българският народ се нуждае от мир, добросъседство и благоденствие!
Инициирах Петиция на сайта на Американското правителство, за да може чрез Конгреса да бъдат внесени съществени изменения в условията на плащането, в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена на предлаганите за закупуване от България с пари от бюджета на страната 8 самолета F-16 Block 70.

Ако до 19-ти август успеем да съберем подкрепата и подписите на най-малко 100 000 българи, Петицията ще бъде задължително разгледана. Така България ще получи възможността сделката за придобиване на самолетите да бъде с много по-благоприятни условия от тези, който Народното събрание с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими депутати взеха решение за неизгодната и заробваща българския народ сделка, без дори да се допитат до хората.
В тази връзка се обръщам към Вас и призовавам да подпишете Петицията на сайта на Американското правителство, както и да разпространите линка във вашите профили във Фейсбук: https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-people-ask-us-president-propose-congress-amend-treaty-bulgaria-8-pcs-f-16-bl-70

Абонирай се, за да бъдеш в течение със събития и промените, които те вълнуват.