Симеон Славчев иска оставката на Нено Димов

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Незабавна оставка на министър Нено Димов поиска председателят на партия МИР и водач на листата за общински съветници в София инж.Симеон Славчев.

Искането на Славчев идва по повод изказване на Димов от вчера масово в България да се изграждат заводи за изгаряне на отпадъци.

„Категорично се противопоставям на намеренията на Димов, предвид факта, че като общински съветник в СОС се обявих против изграждането на завод за изгаряне на отпадъци в София и ще устоявам тази си позиция и в следващият общински съвет.

Настоявам лично премиерът Борисов да се заеме със случая, тъй като намерението на министър Димов да изгражда подобни съоръжения е в противоречие с цялостната Европейската политика за екологията и опазването на околната среда и водите” категоричен е Славчев.

Според председателят на МИР при изгарянето се отделят много вредни вещества като диоксини, фурани, тежки метали и т.н., а в атмосферата се бълват огромни количества фини прахови частици.

„Всичко това застрашава здравето на хората и за това съм категорично против в центъра на София да се изгради завод за изгаряне на отпадъци” каза още Славчев.