Пак затвориха „Графа“ за ремонт

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Отсечка от столичната улица „Граф Игнатиев” осъмна затворена за ремонт

Станалата известна с некачествените си строителни дейности улица „Граф Игнатиев” беше затворена от символичен флашмоб тази сутрин.

Организатор на събитието бяха членове и симпатизанти на Политическа партия „МИР”.

„С това събитие искаме да припомним на софиянци, че неефективно и непрозрачно се разходва общинският бюджет. Нещо повече, улица „Граф Игнатиев” се превърна в символ на корупцията, на неефективното изразходване на парите на столичани и напълно заслужено стана обект на подигравки и колажи в социалните мрежи. Все още няма наказани за извършените злоупотреби и доказани закононарушения по време на проектирането и ремонта на ул. Граф Игнатиев, а софиянци и гости на столицата продължават да са жертва на управленските и архитектурните недомислици на управляващите.” Това заяви водачът на листата на партия МИР за София и досегашен общински съветник Симеон Славчев и добави, че кметът на Столична община Йорданка Фандъкова носи както политическа, така и наказателна отговорност за злоупотребите на Графа.

Припомняме, че именно той беше първият общински съветник в София, който реагира на некачествения ремонт на Графа и поиска оставката на ресорния зам.-кмет Евгени Крусев, срещу когото има вече и повдигнато от съда обвинение.

 „Време е да разберем, че всичко, което се случва извън прага на вратата на нашия дом, ни засяга пряко. Всички ние сме едно семейство и всеки от нас, гражданите, е отговорен за повишаване стандарта на условията на живот в София. Затова основният слоган на нашата кампания е „София е моето семейство“, това сподели със софиянци вторият в листата за общински съветници на политическа партия „МИР“ Георги Кардашев.

Преоблечените като строителни работници кандидати за общински съветници от листата на „МИР“, които бяха част от флашмоба, представиха на минувачите и свидетели на събитието основните точки в кампанията, като за свой основен приоритет посочват ефективното и прозрачното изразходване на общинския бюджет, както и достъпната градска среда. От МИР обещаха да предложат конкретен план за облагородяване на всички обществено значими места в София.

„Само така софиянци ще се чувстват комфортно в собствения си град и ще се гордеят с културно-историческото наследство на столицата”, категоричен беше още председателят на ПП МИР и водач на листата със съветници в София инж. Симеон Славчев.

Партия „МИР“ е под номер 50 в интегралната бюлетина за общински съветници в Столична община.