Горене на кабели обгазяват кв. „Света Тройца“

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Здравейте,
Търся вашето съдействие по следния нерешен с години проблем от Столична община. Подавам от много години сигнали до Столична община и искам да си свършат работата, за което им плащаме чрез нашите данъци, но достигам до една яка бетонна стена от чиновническо бюрократично бездействие и бездушие, която няма пробиване.
За какво става дума?
Живея, кв. „Света Троица“, бл.168, вх.Б, ап.32, район „Илинден“ . В тези граници попада един район от няколко десетки декара на около 200 (двеста) метра северозападно от гара „Захарна фабрика“. Посоченият район от много години почти всеки ден, през всички сезони на годината е завладян според мен от крадци на кабели, които необезпокоявани от контролните органи изгарят изолацията на кабели (за целта използват стари автомобилни гуми) за да ги предадат в пунктовете за скрап. В резултат на това изгаряне острият задушлив и силно токсичен газ навлиза в апартаментите ни и само човек, който не живее тук не може да си представи на какъв екологичен терор сме подложени целогодишно!
Искал съм съдействие както писах от Столична община (не съм писал до кмета на „Илинден“, защото тези палежи стават почти под прозорците на общината и щом не са се самосезирали, значи няма смисъл),но след няколко години Столична община успя да установи собствениците само на един от терените, на които се извършват палежите, той е на „Железопътна инфраструктура “ЕАД и до тук. Предписаха им да заградят терена, да изсекат самораслите дървата и както се досещата нищо не е свършено! Отделно няма кой да накара чиновниците да установят собствениците на другите терени с огнища, а както знаем няма терен у нас без собственост – или е държавен, общински, смесен или частен!
Ето на номерата само на две от писмата, които съм писал:
Сигнал №31859/ 11.08.2016 17:55:37 и Сигнал №54028/ 16.06.2017 17:30:40

А като бих казал връх на арогантността е последното писмо СИИ17-КЦ51-3485/10.07.2017г. подписано от инж. Веска Георгиева Директор на столичен инспекторат (прилагам писмото), с което тя обявява, че счита темата за затворена???!!! Затворена бих казал, без да е отворена!

Моля, за вашето съдействие да се задължи общината да открие собствениците на терени в горепосочения район и се задължат да спазват законите за опазване на околната среда и наредбите на Столична община!

Жестоко наказание е, когато навън температурите са над 35 градуса през лятото, да стоиш със затворени прозорци, за да не влиза в апартамента задушливият газ!

Прилагам и снимки

Поздрави
Николай Андреев

Кореняк Софиянец

Уважаеми г-н Андреев,
Съжалявам, че сте преминал през толкова трудности в комуникацията с общинските институции.
Сигналът Ви е приет от моя екип и предстои по него да се направи проверка.
Ще взема предвид и сигналите, които сте подал до момента и сте изпратил в писмото си и ще Ви информирам за развитието на случая.

инж. Симеон Славчев