Георги Панталеев за разкриване на директна автобусна линия Метростанция Бизнес парк /МС БПС/ – Бистрица

Георги Панталеев:  Здравейте г-н Славчев!
Пише един от жителите на София, от Младост съм, но често пътувам до Бистрица и имам преки наблюдения върху пътникопотоците на автобусните линии в района, както и автомобилния поток.
След пускането в експлоатация на метроотсечката до Младост 4/БПС вече близо 1 година липсва директна автобусна линия от МС БПС до едно от най-големите населени места край София – Бистрица, която е буквално над Младост 4. Има линия до метрото от Бистрица – А69, но прекалено навътре в града навлиза – до МС Г.М.Димитров и забива в задръствания /основно левия завой от Климент Охридски към Г.М.Димитров, при Шела на Габровски/, а на връщане се губи още повече време, че заобикаля през Студентския град.
Още миналата година от сдружение Градски транспорт и инфраструктура бяха внесли становище за разкриване на автобусна линия Горубляне – Младост 3 – Младост 4 – МС БПС – Бистрица, но бе отхвърлено тогава. Ще пратя становището на лични във вашата страница във фейсбук, че тук не виждам опция за качване на файлове. Становището е разработено много добре от Виктор Чаушев, който е от сдружението.
Там е описано много точно и подробно защо е нужна такава линия. В последно време заради забавянията на А69 вече прибягвам до автомобила, но с пускане на такава линия, отново ще се върна към градския транспорт.
От мои наблюдения всеки ден в сутрешен пик А314 в сегашния си маршрут се движи празен от МС Малинов до крайната си спирка в Младост 1. Не съм виждал да има повече от 5 човека в рейса.
Надявам се да вземете под внимание молбата за разглеждане за линията и да внесете за обсъждане в постоянната комисия по транспорт.
С уважение,
Георги Панталеев

Отговор: Здравейте, г-н Панталеев!
Благодаря ви за подадения сигнал през онлайн приемната ми.
В понеделник имаме заседание на комисията по транспорт, по време на която ще поставя за обсъждане и решение проблема с липсата на директна автобусна линия от МС БПС до Бистрица.
Както знаете по наше предложение се създаде работна група, която да изработи Устойчив план за градска мобилност на София, в който ще бъдат заложени решаването на всички тези проблеми и най-вече интегриран и дългосрочен подход.
Ще Ви държа в течение и пиша веднага след заседанието на траспортната комисия в понеделник.
Ако имате други въпроси или конкретни проблеми съм на среща.
Поздрави, лек и успешен ден и до скоро!
инж. Симеон Славчев,
общински съветник

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *