Андрей Зографски за спирането на трамвай №6

Andrej Zografski(във Фейсбук): Здравейте г-н Славчев
Днес Спаси София започна подписка срещу плановете на Столична община за спирането на трамвай №6 която „се налага“ заради новата сграда на Софийският районен съд (военното НДК) и то на цена от 7 милиона лева. Категорично сме против всяко закриване на части от добре функциониращата ни трамвайна мрежа в София и насърчаването на използването на автомобили. За само няколко часа имаме сериозен успех и широка гражданска подкрепа.
Каква е вашата позиция по въпроса и какво бихте могли да направите за разрешаването на този спор в СОС?
Повече инфо тук - http://spasisofia.org/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8/lozenets

Отговор: Здравейте, колеги! Има разработена цялостна концепция за интегриран градски транспорт и внего ясно е описана ролята и на трамвайния транспорт. Моята позияция е, че не трябва да се спират трамвай, които сега функционират и има изградена ифраструктура за тях. Бихме могли да обедеин усилия и заедно постави въпроса с трамвай №6 в Столична община.

инж. Симеон Славчев: Струвами се много важно да направим една широка обществена дискусия за градския транспорт в София и след нея излезем с обща и цялостна стратегия за развитието на трасорта в София.
Andrej Zografski: Това наистина е много важно, тъй като действащата схема е доста стара (междувременно изникнаха много нови обекти и притегателни точки), но в същото време тя е орязвана през годините и пълна с частични решения. Проблем е и пълната липса на меки мерки които да насърчават ползването на градския транспорт вместо да го санкционират.
Много ви благодаря за отговора.
инж. Симеон Славчев: Предлагам ви цялостен и интегриран подход, тоест една цялостна стратегия, която да предложим да Столичния общински съвет. Само така ще можем да имаме успех и прокараме всяка добра и практична идея за развитието на градския транспорт в София.
Andrej Zografski: Готови сме за (обществено) обсъждане по темата at any moment smile emoticon
инж. Симеон Славчев: На разположение съм и ще ви предложа в рамките на следващата седмица да се видим, да обсъдим заедно нещата и предприемем съотетните действия. Ще бъде добре да обединим вашата и нашата експертиза и изгитвим обща стратегическа рамка.
Andrej Zografski: Отлично, за нас ще бъде удоволствие smile emoticon
инж. Симеон Славчев: Виждам, че доста голяма част от вашите идеи и предложения се препокриват и с нашите разбирания и е необходима по-голяма стиковка помежду ни, за да успеем да реализираме като цяластно и стратегическа концепция всяко предложение. За успехът е необходим интегриаран подход.
инж. Симеон Славчев: Поздрави на целия екип на Спаси София и съм на разположение за всички въпроси и предложения!
Andrej Zografski: Поздрави и до вас г-н Славчев, поздравления за инициативата и отделеното време.

No Comments Yet.

Leave a comment