СО премахва паркинга пред храм “Света Неделя”, ще се преборим и за”Св. Александър Невски”

Столична община взе решение за премахването на паркинга на площад "Света Неделя". Убеден съм, че с общи усилия ще успеем да се преборим да бъде премахнат и паркингът на автобуси пред храм-паметник "Св. Александър Невски".

Паркингът между хотел "Шератон" и храм "Света Неделя" се премахва, за да може площадът да бъде обособен изцяло в пешеходно пространство. Една от целите е останките от римския период да се впишат изцяло в пространстроството около храма и жителите и гостите на столицата да могат да ги разглеждат свободно.

След като пред "Шератон" може да бъде премахнат паркингът за леки автомобили и автобуси съм убеден, че това може да стане и пред катедралния храм "Св. Александър Невски".
През юли получих десетки сигнали от софиянци за незаконната автогара на площада пред храм-паметника. Направих официално запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова по случая. За да се удовлетворят желанията на столичани пуснах онлайн анкета, в която всеки да гласува, как да изглежда пространството около "Св. Александър Невски".

Анкетата ще продължи до 13 септември, а резултатите от нея ще бъдат обобщени и на 14 септември т. г. ще ги представя на сесията на СОС.

инж. Симеон Славчев

No Comments Yet.

Leave a comment