Сдружение на ски училища дават експертно мнение за решаване на проблемите на Витоша

По предложение на инж. Симеон Славчев представители на "Витошките ски и сноуборд училища" ще участват в работата на временната комисия на СОС

Сдружение "Витошките ски и сноуборд училища" поставиха на масата искания и предложения за ски зона "Алеко" на Витоша, на заседание на временната комисия по проблемите на Витоша към СОС. От организацията, която обединява няколко училища, са дали и експертно мнение как по-бързо могат да се решат някои въпроси.

"Временната комисия за анализ на съществуващите проблеми, свързани с целогодишния достъп до Природен парк „Витоша” на граждани с цел туризъм" към СОС бе създадена през март 2016 г.

По предложение на общинския съветник и съпредседател на ПГ5 инж. Симеон Славчев, който е член на временната комисия, бе взето решение на всяко заседание да присъстват представители на тези организации. Така те активно ще участват в работата на комисията. "Проблемите на Витоша могат много бързо да се решат с нов План за управление", заяви общинският съветник и подкрепи предложението на Сдружение "Витошките ски и сноуборд училища".

"Тъй като цялостното решение на ски зона "Алеко" е неясно във времето считаме, че общината, с консултации и експертна подкрепа от наша страна, може в кратки срокове да процедира такъв специализиран устройствен план, с който да започнем успешно зимен сезон 2018/2019 и да отговорим на големия интерес към ски спорта на софийските деца. Всички членове на сдружението сме обединени около идеята, че е необходимо на Витоша да се изградят съвременни лифтови съоръжения и инсталация за технологичен сняг. Бихме искали да участваме с наши представители - експерти, в предстоящото сформиране на работна група по проблемите на Витоша", пише в писмото на Сдружение "Витошките ски и сноуборд училища" до кмета Йорданка Фандъкова, председателя на СОС Елен Герджиков, спортния министър Красен Кралев и до политическите групи в СОС.

No Comments Yet.

Leave a comment