Какъв е смисълът от свободен плаж, когато зад него има бетонна стена?

В последните дни стана „модерно”, а и напълно безнаказано да се строи върху плажната ивица и да се развалят защитени територии, каквито са българските дюни. Като къмпингар мога да ви кажа колко много и добри неща могат да се направят зад един плаж, но те са само за истинските ценители на природата, не за тези с багерите ...

Крайно време е, ако не на всички плажове, то поне на един от тях в България да се предвиди зона без строителство и то не на 100 метра, а на минимум един километър навътре. Защото какъв е смисълът от свободен плаж, когато зад него има бетонна стена ...?

Българското Черноморие и природа са едни от най-хубавите места не само в България и Европа и всяко посегателството срещу защитените територии по крайбрежието и в националните паркове трябва най-накрая да бъде признато за престъпление, каквото всъщност е.

Аз и политическа партия МИР ще внесем предложения за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие в тази насока. А когато ПП МИР има свои представители в парламента ще внесем промени, които да увеличат предвидените в закона административни мерки срещу посегателството над едно от най-големите ни богатства – българското Черноморие.

Симеон Славчев

No Comments Yet.

Leave a comment