Инж. Симеон Славчев пита столичани за автобусите пред “Александър Невски”

Общинският съветник пуска онлайн анкета заради проблема с паркирането на рейсове около храма

Онлайн допитване до софиянци стартира от днес. Инициативата е на общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет, инж. Симеон Славчев. Той иска мнението на столичани за това как да изглежда пространството пред храм-паметника “Св.Александър Невски”.

Допитването ще бъде на личния му сайт http://simeonslavchev.bg/, където всеки ще може да даде своя вот по темата.

Гражданите ще могат да дадат мнението си от 21 август до 13 септември 2017 г. Резултатите ще бъдат официално представени на 14 септември от инж.Славчев по време на заседание на Столичния общински съвет.

Общинският съветник реши да пусне онлайн анкета и да се допита до съгражданите си, след като десетки хора подадоха сигнали до него. В тях те алармираха, че десетки автобуси с туристи са превърнали площада пред храм-паметника “Св.Александър Невски" в незаконен паркинг.

Инж. Славчев входира писмено питане до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. “Бих искал да получа отговор от кмета на София, дали автобусите имат разрешение за паркиране пред „Св. Александър Невски”, както кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е разрешил на десетките автобуси да паркират там”, настоя общинският съветник.

Съпредседателят на “Политическа група 5”, инж. Славчев, разказа че е станал свидетел не само на незаконното паркиране, но и на шофьори на рейсовете, които мият превозните си средства.

“Св.Александър Невски” е светиня и е един от символите на България. Недопустимо е да се превръща в автогара и автомивка, категоричен е общинският съветник.

От Българската православна църква също изразиха мнение, че не одобряват превръщането на пространството около храм-паметника „Свети Александър Невски“ в паркинг.

Инж. Славчев призова всички столичани да се включат в допитването и обеща, че ще продължи практиката да се допитва до софиянци по всички важни теми и проблеми на София.

1 Response

  1. Браво Мони ! Достойно и правилно поведение ! Успех ,брат !

Leave a comment