Да се играе с доверието и парите на столичните данъкоплатци не е ли също вандализъм?

Грозна и протяжна е общинската сага с „Граф Игнатиев”. Станахме свидетели на забавяне, преправяне, лошо изпълнение на ремонта...оказа се, че неправомерно са подменяни материали и проекти, че има проблем с обществената поръчка и т.н. Всичко това беше придружено със справедливия гняв на софиянци, търговците на улицата започнаха да фалират един след друг, а новините за този велик ремонт не спират да се въртят всеки ден в медиите.

Протестът на столичани е виден най-вече в социалните мрежи. В последните дни обаче се появиха и разрушителни настроения и част от т.нар. ограничители, поставени на „Графа” бяха разкъртени от основите си в уличната настилка от неизвестни граждани. Проявата беше наречена вандалска и със сигурност и да, не бива да се поощрява рушенето на обществено имущество, дори то да е лишено от практичност и естетика. Но имайки предвид ситуацията, можем да си зададем и въпроса - не е ли злоупотребата с публични средства също проява на вандализъм, и то в далеч по-големи размери? Извършването на постоянни ремонти на ремонта за стотици хиляди левове не е ли също вандализъм? Опитите да се прикрият некадърността и лъжите в очите на гражданите, не е ли също вандализъм?

В момента решението за „Граф Игнатиев” е оставено в ръцете на прокуратурата. За нас остава урокът да не се повтарят повече сходни ситуации в градската среда на столицата.

No Comments Yet.

Leave a comment