В полунощ тръгват първите нощни автобуси в София

Когато обединим усилия много по-лесно се решава даден проблем и се реализира конкретна политика в столицата, категоричен е инж. Симеон Славчев

От полунощ, на Великден тръгва нощният градски транспорт в София. "Изключително съм радостен и удовлетворен от факта, че именно на Великден тръгва нощния транспорт в София, защото за пускането на нощния транспорт работя от началото на мандата на Столичния общински съвет", каза съпредседателят на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев.

Той припомни, че пускането на нощен транспорт в София е един от приоритетите на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет.

"Именно днес е моментът, в който трябва да благодаря на всички колеги общински съветници, на всички граждански и неправителствени организации, както и на всички експерти и столичани, които имат огромна заслуга и с които заедно успяхме да реализираме една дългосрочна политика, която ще направи транспорта в София устойчив, удобен, предпочитан и интегриран", кажа инж. Симеон Славчев.

"За пореден път подчертавам, че когато институциите, гражданските и неправителствените организации, експертите и гражданите обединим усилия и работим устремено и в една посока, много по-лесно се решава даден проблем и реализира конкретна политика, каквато е внедряването на нощния транспорт в София. Ще продължавам да работя за диалог и налагането на този успешен модел на управление, чрез който гражданите имат възможност пряко да участват във взимането на решенията", завърши инж. Симеон Славчев.

Нощният транспорт ще се движи по четири линии от кварталите "Люлин", "Обеля", "Студентски град", "Дружба", '"Младост", "Овча купел" и "Гоце Делчев". Те ще се движат на интервал от 40 минути, като общата им спирка е площад "Александър I Батенберг".

Цената на билета е 2 лева, като той ще важи за цялата вечер и за всички линии. Превозните документи ще се продават от контрольор, какъвто ще има във всеки автобус.

Автобусът по линията от "Люлин" до "Младост" тръгва 00:54, а в обратната посока е 00:48 часа. Последните автобуси по тази линия са в 04:44 и 04:43 часа. В 00:20 часа от първата спирка в "Обеля" тръгва първият автобус по втората линия, която достига до "Студентски град", от там пък в 00:53 тръгва другият автобус по линията. Последните автобуси по линията са 04:20 от "Обеля" и в 04:28 от "Студентски град".

Третата линия ще свързва "Овча купел" и автостанция "Изток", като първи автобуси по нея са в 00:55 и 00:23, а последните са в 04:14 и 04:23 часа.
Четвъртата линия се движи между кварталите "Гоце Делчев" и "Дружба 2". Първите автобуси по линията са от 00:53 и 00:47, а последните - 04:33 и 04:37 часа."

No Comments Yet.

Leave a comment