С билет от 2 лв. ще се ползват 4 линии от нощния градски транспорт в София

С 2 лв. столичани ще могат да се возят на 4 линии в нощния градски транспорт, който тръгва в София от 7 април т. г. Прекачването от един автобус на друг няма да се таксува допълнително, съобщиха от Столична община.

Ще се движат 4 основни линии и ще свързват основните квартали на града с центъра, а пресечната точка на линиите е площад „Княз Александър l Батенберг“. Нощният градски транспорт в София тръгва експериментално и ще продължи до края на годината, а през това време ще се правят анализи за качеството на услугата и финансово обоснована ли е тя.

Вече се обсъждат и варианти за разработване на варианти за абонаментни карти, които да включват и нощния превоз. Билетите в момента са в печат и ще се продават от кондуктор в автобусите, които ще са оборудвани с камери за сигурността на шофьорите и пътниците. Рейсовете ще имат отличителни знаци за нощен превоз, а спирките ще бъдат брандирани, така че да е ясно, че автобусите преминават от там.

Линия N1 ще върви по маршрута ж.к. „Люлин 1,2“ – ж.к. „Младост 4“; линия N2 по маршрута ж.к. „Обеля“ – ж.к. „Студентски град“; линия N3 по маршрута ж.к. „Овча Купел 2“ – ж.к. „Левски“ (Автостанция Изток) и линия N4 по маршрута ж.к. „Дружба 2“ – ж.к. „Гоце Делчев“.

No Comments Yet.

Leave a comment