Със заповед забраниха паркирането на автобуси пред “Св. Александър Невски”

Общинският съветник инж. Симеон Славчев: Когато усилията на граждани и институции се обединят, се решават проблемите

Заповедта е на кмета на София Йорданка Фандъкова и с нея се забранява паркирането на автобуси пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Тази забрана е своеобразен успех за общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев, който лично се зае с каузата.

"Решаването на проблема с автогарата пред храм-паметника „Св. Александър Невски" доказва, че когато обединят усилия гражданското общество, гражданските организации, институциите в лицето на Столичния общински съвет и Столичната община, даден проблем много бързо и лесно може да бъде решен", коментира общинският съветник.

В края на юли след десетки сигнали на столичани инж. Славчев пое ангажимент да се премахнат автобусите от площада пред храма. Въпреки че там е било разрешено да спират до 5 автобуса, почти цяло лято там имаше над 10. Освен туристически автобуси от "Св. Александър Невски" тръгваха и пътнически автобуси, а мястото бе превърнато в незаконна автогара.

До решението на проблема се стигна, след като инж. Симеон Славчев направи анкета сред столичани и над 83% от тях гласуваха за премахването на незаконната автогара пред "Св. Александър Невски". Веднага след това той отправи питане към кмета Йорданка Фандъкова, а тя пое ангажимент към общинския съветник, че ще издаде заповед и ще се премахне автогарата пред един от символите на София.

"Удовлетворен съм, че успяхме да докажем, че този модел работи и ще продължавам и занапред да го налагам и прилагам. Чрез диалог, търсене на решения, консенсус и обединяване на усилия между граждани и институции, ще работя за решаването и на всеки друг проблем на София. Поздравявам столичани със спечелената битка и кауза! Съединението прави силата!", каза инж. Симеон Славчев.

No Comments Yet.

Leave a comment