Студенти по публична администрация разпитват за връзката на младите хора с местната власт

Студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" направиха опознавателна обиколка в сградата на Столична община. Това бе поредната среща на общинския съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев. Младежите изучават публична администрация и видимо много се вълнуваха от работата на администрацията на Столична община и СОС.

Инж. Славчев им показа залата, в която се провеждат сесиите на СОС и им разясни как функционира администрацията. След това студентите седнаха на дискусия с общинския съветник в зала 1, където редовно заседават постоянните комисии на СОС.

Оказа се, че младежите са работили по проект за трафика на столицата и се интересуваха какви мерки са взети за намаляване на вредните емисии на въздуха. Кога ще бъдат приложени мерките и кога се очаква резултат.

С инж. Славчев разговаряха за нощен градски транспорт, за връзката на младите хора с общината и местната власт. Пред общинския съветник студентите признаха, че искат да имат по-добра транспортна връзка от Студентски град до центъра.

Всеки месец инж. Славчев прави срещи с млади хора и студенти в СОС, за да им покаже и обясни как функционира СОС и постоянните комисии към него.

No Comments Yet.

Leave a comment