Студенти питат Симеон Славчев за въздуха в София, Витоша и комуникацията със СО (СНИМКИ)

Бъдещи инженери и мениджъри влязоха в сградата на Столична община за поредната опознавателна обиколка и запознаване с функционирането на местната власт в. Общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев изнесе поредната лекция на студенти от Техническия университет в София, от специалностите Стопанско управление и Индустриален мениджмънт.

Студенти по публична администрация разпитват за връзката на младите хора с местната власт

За традиционната обиколка той отдели повече от 2 часа, за да отговори на всички въпроси на младежите. Студентите се запознаха с администрацията,  движението на документацията, заседанията на постоянните комисии на СОС и разгледаха залата за сесиите на СОС и функционирането на местната власт.

По време на обиколката младежите питаха и коментираха проблеми, които вълнуват всички столичани. Най-много въпроси имаше за мерките, които взима Столична община и СОС за качеството на въздуха.

Вълнуваше ги и въвеждането на платена зона за паркиране в Студентски град, изграждането на завода за изгаряне на RDF, достъпа до парк Витоша, както и адекватна ли е комуникацията на гражданите с местната власт.

"Това са млади и изключително симпатични и приятни хора. За тях винаги трябва да имаме време и да отговаряме на въпросите им. Затова ги запознавам с работата и дейността на СОС и СО. Те искат да знаят как функционира общинския съвет и как се взимат решенията. В същото време това ги прави граждански активни, да дават предложения, да участват активно в обществените обсъждания и обществени дебати по проблемите на София", коментира инициативата си за обиколка в Столична община инж. Симеон Славчев.

No Comments Yet.

Leave a comment