Софиянци платиха три пъти за ограничителите на “Графа” – сега да плаща кмета

"Време е някой най-накрая да поеме отговорност за ремонтите в София. Предлагам Йорданка Фандъкова лично от собствения си джоб да плати тези 53 хил. лв. за поставянето на новите колчета на ул. "Граф Игнатиев", призова днес столичният общински съветник и председател на партия МИР инж.Симеон Славчев в личния си профил във Фейсбук. Коментарът на инж.Славчев идва по повод информацията, че прословутите "перки на акули" са демонтирани от "Графа" и на тяхно място са поставени нови ограничители. В коментара си Славчев е категоричен, че поставянето на "перките" е било груба грешка от страна на ръководството на общината, която освен много средства, платени от софиянци, е струвала буквално и доста травми на гражданите на София. Според него никъде в света и в Европа не съществува практика на споделено трасе, където се движат трамваи и пешеходци да се монтират такива перки.

Инж.Славчев отбелязва, че поставянето на ограничителите е струвало на столичани сума, която са платили три пъти – веднъж с монтирането и демонтирането на перките и още веднъж за новите ограничители. "Цената на едно чугунено колче е 88 лв. без ДДС или общо около 53 хил. лв.", изчислява общинският съветник и призовава кметът лично да плати от джоба си парите за поредната "проба-грешка" на столичния "Граф Игнатиев".

Именно инж.Симеон Славчев и "Политическа група" 5 в Столичния общински съвет бяха първите, които поискаха оставката на бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени Крусев за ремонта на "Граф Игнатиев", но тогава Йорданка Фандъкова не я прие. След повдигнатите обвинения на прокуратурата срещу Крусев кметът сама поиска и взе оставката му и обяви, че лично ще отговаря за ремонта на емблематичната улица.

No Comments Yet.

Leave a comment