София кара колело и тича за по-чист въздух

 Мотото на тазгодишното пролетно велошествие, което ще се проведе в София в неделя, на 14 април 2019 г. е „София кара колело за по-чист въздух”. Всеки желаещ може да се включи в събитието или с личен велосипед, или да пробягат 5-километровото трасе от пл. "Народно събрание" до Южния парк. Стартът на Велошествието е точно в 11:00 часа, а бегачите потеглят в 11:15 часа по маршрут от Народно събрание през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Там, на голямата поляна, е предвиден спортен празник с много атракции, надпревари, викторини с награди, концерти и забавления.

Велошествието и кросовото бягане нямат състезателен характер, а преминаването по 4-километровия маршрут е с цел да се отправи послание за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица. „София – европейска столица на спорта“ организира събитието вече четвърта поредна година, заедно с още над сто активности, които имат за цел да предоставят повече възможности на софиянци и гостите на града за спорт и активен начин на живот.

Заявка за участие във велопохода даде и общинският съветник и председател на ПП МИР Симеон Славчев, който заедно със семейството си ще отправи призив към столичани да слязат от автомобилите си и да изберат алтернативен начин на придвижване. „Длъжни сме да пазим околната среда, не само за нас, но и за нашите деца” каза Славчев и допълни, че участието в такива инициативи е от съществено значение, за да се даде личен пример.

Сборният пункт на участниците ще бъде отворен от 9.30 ч. на пл. "Народно събрание", когато всеки участник може да получи фланелка и стартов номер.

No Comments Yet.

Leave a comment