СО инвестира 3,1 млн. лв.  в изграждането на Единната система за сигурност, проектът е към финала

Столична община инвестира 3,1 млн. лв.  в изграждането на Единната система за сигурност, с която се осигурява свързаност на всички изградени видеокамери и центрове от общината със системата на МВР. Проектът е на финала. 2 млн. лв.  от финансите бяха осигурени от държавния бюджет, а 1,1 млн. лв. са от СО, съобщиха от общината.

Системата за видеонаблюдение се разширява с още 244 камери, които са по бул. „България“, бул. „Цариградско шосе“, бул. „Брюксел“, НДК и зоната на летището. Общият брой камерите е около 3500. Нови 48 камери се монтират в метрото. 80% от камерите са вече поставени. Досега камерите на Столична община общо бяха над 2600.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се похвали с бързото изпълнение на проекта при проверка в Центъра за видеонаблюдение на Столична община. Тя бе заедно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев. На събитието присъства и директора на дирекция „Сигурност“ към СО Кристина Лазарова и директора на СДВР Ивайло Иванов.

Столична община изгради и поддържа основния център за видеонаблюдение и още 8 изнесени центъра, които осигуряват по-бърза реакция. Те осигуряват наблюдение на подлезите по бул. „България“, по бул. „Цариградско шосе“, по бул. „Ботевградско шосе“, на Околовръстния път и кварталите под Витошката яка, парка на НДК и всички камери от системата за управление на трафика.  В системата на метрото също се наблюдава едновременно от служители на метрото и на полицията.

No Comments Yet.

Leave a comment