Симеон Славчев иска изготвяне и приемане на тригодишна програма за увеличение на заплатите на шофьорите от столичен автотранспорт

На редовно заседание на Столичен общински съвет бе разгледан извънреден доклад, с вносител Йорданка Фандъкова, относно одобряване на мерки за повишаване на възнагражденията на водачите от общинските дружества столичен авто и електротранспорт.

Общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев внесе предложение в текстовете на доклада да бъде включена допълнителна точка към проекта за решение, а именно „да бъде изготвена и приложена тригодишна програма за увеличаване на основните заплати на всички работещи в четирите общински дружества на Столичен градски транспорт”. „По този начин Столична община поема ангажимент, че разговорите и преговорите ще продължат и няма да спрат до тук с днешното туширане на напрежението” каза още той.

Според Славчев това е принципна постановка и включването в доклада идва да покаже, че по въпроса със заплатите на работещите в столичен автотранспорт има политически консенсус.

„Проблемите в софийски градски транспорт не са от вчера и макар, че доклада на кмета Фандъкова е крачка в правилната посока, е закъсняла крачка” категоричен бе Славчев.

Освен предложението за допълнение към текстовете от доклада на кмета Фандъкова, председателят на ПП МИР добави, че в бъдеще доклади от това естество е хубаво първо да се разглеждат първо на председателски съвет и в ресорната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет. „По този начин ще се даде възможност да се постигне своевременен консенсус по спорни въпроси и да се разглеждат предложенията на, както в случая, работници и синдикати, точка по точка.”

В заключение Симеон Славчев добави, че на днешното заседание на Столичния общински съвет „поради неясни причини” управляващите са отхвърлили това негово принципно предложение.

Вчерашното заседание на транспортната комисия към СОС се проведе с протест на шофьорите от столичен градски транспорт под прозорците на общината. Исканията на работещите в сектора са за по високи заплати и адекватни условия на труд.

 

No Comments Yet.

Leave a comment