Симеон Славчев: Институции и граждани да обединят усилия за завършването на храм “Свети Стефан”

Да се обединят усилията на институциите, на Столична община, на Столичния общински съвет, на Светия синод и други, за да се доизгради започнатият храм "Свети Стефан" в Южния парк. За това призова общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев. Той подкрепи докладът към точка 20 от Дневния ред за безвъзмездно учредяване право на строеж за изграждане на православен храм в "Изток" на сесията на СОС.

За издигането на храм в "Изток", в градинката на КАТ, съпредседателят на ПГ 5 предложи всички институции, както и гражданите да обединят усилия, за да бъде довършена и "Свети Стефан".

"На територията на Южния парк се намират четири района, които нямат църква. Предлагам спешно да се предприемат мерки и действия. СОС да даде пример и заедно с гражданите от района да се организира дарителска кампания за набиране на средства за довършването на храм "Свети Стефан"", предложи инж. Славчев.

Той е категоричен за обявяването на дарителска кампания и със средствата от нея да се изработи план за завършването на църквата. Тя е започната преди години, но все още има само основи. Преди месеци пък там бе открит параклис. За градежа на храма за необходими и още средства, припомни общинският съветник.

Според него може да се организира благотворителен футболен турнир между отбори на СО, СОС, звезди, Министерски съвет и набраните средства да отидат за довършването на "Свети Стефан" в Южния парк". Това предложение Славчев направи и преди месеци на Председателски съвет на СОС и получи подкрепа от колегите си.

"Основите са излети, но ако не се предприемат мерки всичко построено досега ще трябва да се разруши. Затова е необходимо да спасим изграденото до момента, както и да се завърши храмът. Ако през зимата успеем да съберем средства на пролет спокойно може да се завърши тази църква", обясни инж. Симеон Славчев.

1 Response

  1. Средства вече се събират с дарителската кампания на DMS 17777. Но явно трябват още пари за да се довърши храмът.

Leave a comment