Симеон Славчев заедно с олимпийски шампиони стартираха в “София кара колело”

Хиляди столичани се включиха във Велошествието, с което отбелязаха настъпването на пролетта. В 11.30 ч. стартът бе даден от председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков от Народно събрание. В обиколката стартираха и общински съветници и сред тях беше и съпредседателят на Политическа група 5 и зам.-председател на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране инж. Симеон Славчев. Общинският съветник е член и на комисията по здравеопазване и социална политика и още преди 2 седмици откри велосезона в Южния парк.

"Поздравявам стотиците столичани, които се включиха днес във велошествието. Надявам се и си пожелавам „София кара колело“ да бъде ежедневие. Днес заедно с колеги общински съветници и олимпийските шампиони Йордан Йовчев и Евгения Раданова дадохме старт на Велошествието в София", похвали се инж. Славчев.

Площадът около Народно събрание се оказа тесен за хилядите желаещи да потеглят на велосипед към Южния парк. Мероприятието е част от календара на София - спортна столица на Европа 2018 г. и тази година е под мотото "София кара колело".

От площад Народно събрание колоната се изви покрай националния стадион и Перловската река, после по бул. Витоша стигна до голямата поляна в Южния парк. Там колоездачното множество се сля с хилядите столичани излезли на въздух в първия пролетен уикенд.

На специално изградената сцената и покрай нея бяха организирани много забавни игри. Водещи на забавната програма бяха Йоана Драгнева и Илия Илиев. Представители на датското посолство връчиха специален подарък за най-атрактивно украсен велосипед.

No Comments Yet.

Leave a comment