Симеон Славчев е сред учредителите на Института по пътна безопасност

Общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев стана учредител на сдружението с нестопанска цел Институт за пътна безопасност. Вчера в парк хотел Москва бяха избрани управляващите органи на сдружението.

Инж. Славчев е член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС и проблемите свързани с пътната безопасност са му добре познати. Като общински съветник той би могъл да допринесе за решаването и отстраняването на причините за голяма част от ПТП-та на територията на столицата.

"Бях сред учредителите, защото смятам, че това е следващата стъпка в борбата срещу войната по пътищата. В началото на юли бях един от участниците в дискусията и шествието - „За работещи решения срещу войната по пътищата“, до Министерски съвет", каза Симеон Славчев.

Сред учредителите на Института по пътна безопасност повечето са физически лица, които са пострадали от катастрофи или са загубили близки в ПТП-та. За председател на организацията бе избран адвокатът Руслан Вуцов, а сред седемте члена на УС е и гражданското сдружение МИР, което ще бъде представлявано от Емил Марков, експерт в комисията на СОС по транспорт и туризъм.

 

No Comments Yet.

Leave a comment