Симеон Славчев: Г-жа Фандъкова дължи отговори на столичани за “Графа”

От днес, с решение на Столична община, тролейбусната спирка в тунела на НДК е преместена от вътрешната страна на локалното платно.

След пореден пътен инцидент, от 23 март, когато спортният журналист Георги Филипов и синът му бяха пометени от автомобил, докато чакат тролея на спирката в тунела, и по настояване на общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет инж. Симеон Славчев, трасето на тролеите е преместено в локалното платно, което е максимално отдалечено от автомобилния поток.

„Цялостен ремонт на тунела на НДК е все по-наложителен и отлагането му във времето чрез работа на парче, е прах в очите на софиянци и застрашава безопасността им", коментира още инж. Славчев.

Само преди ден председател на ПП „МИР” и общински съветник поиска от Йорданка Фандъкова да поеме политическата отговорност за дефектите и грешките при ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев” като подаде оставка.

От своя страна кмета Фандъкова контрира днес в сутрешния блок на БНТ, че носи своята отговорност всеки ден и „спекулации по тази тема от политически лица няма да приеме".

„Г-жа Фандъкова не дължи отговор на мен, а на столичани. Като общински съветник представлявам гражданите на София и отговорите и най-вече отговорността, която Фандъкова трябва да поеме я дължи не на мен, а на столичани. Аз не критикувам личността Фандъкова, а политика Фандъкова, която олицетворява модела на управление на ГЕРБ в София.

„Бягането от отговорност и заклеймяването на всеки, който защитава интересите на София и нейните жители не е нито морално, нито нормално поведение в политиката”, заключи инж. Симеон Славчев.

 

No Comments Yet.

Leave a comment