Само за 2 години ПГ5 показа, че работи по нов модел в СОС и решава реални проблеми на столичани

Общинските съветници от "Политическа група 5" за две години са участвали в 43 сесии на СОС, през тях са минали 2600 доклада. Само един не е минал, около 10 са оттеглени и още 10 - 20 са отложени, защото не са били добри. Това сочи бърза и кратка справка на дебютантите в СОС - Светослав Витков, Венци Мицов, Иван Велков, инж. Симеон Славчев и доц. Стоян Александров.

В СОС те са обединени от общи цели и идеи в "Политическа група 5". Днес общинските съветници организираха работна закуска, на която демонстрираха искреност, амбиция и мотивация да завършат започнатото преди 2 години. Преди дни се навършиха 2 години откакто петимата дадоха клетва като общински съветници.

За мнозина от по надменните им колеги, добиващи самочувствие не от свършеното, а от политическата партия зад гърба им в СОС те са аутсайдери или хибриди! Но нито един от петимата не е впечатлен от определенията, защото е доказано, че "Политическа група 5" е работеща. Членовете й успяха да разбият старите схеми и демонстрираха един нов работещ модел на работа в СОС. Постоянна комуникация с гражданите и решаване на проблемите им.

"Ние сме категорично против досегашния начин на работа на парче. Така резултати няма", заяви инж. Симеон Славчев.

"Реално ние работим по проблемите на София. Не изневеряваме на стила си, диалогични и прагматични сме, което е в основата на работата на ПГ5. За 2 години решихме реални проблеми и едно от доказателствата е, че приоритетът на Група 5 за достъпна градска среда стана приоритет и на СО, след като би приета Стратегията за достъпна градска среда"", коментира Славчев.

"Опитвали сме се да бъдем максимално полезни на тези, които са ни избрали преди да стигне до залата. На Председателски съвет вършим повече работа, отколкото в залата по време на сесия с натискане на копчето", призна Иван Велков. Той заяви, че ПГ5 не се харесва на ГЕРБ и БСП. "Ние не искаме да се харесваме, а да работим и реално да се решават проблемите на София", допълни Велков.

"За първи път ще има правила за уличните артисти", допълни Венци Мицов, който е член на комисията по образование, наука и култура. Той бе единственият общински съветник, който успя да успокои родителското недоволство при опита на СО да слее две детски градини - тази около Плиска с тази в ромския "Христо Ботев. Пак той успя да се справи с недоволните заради безумната процедура за прием на първокласници, базирана на Наредба 10 на МОН.

Светослав Витков пък напомни, че без мотив и аргумент е отхвърлен доклада, който изготвиха заедно с инж. Симеон Славчев за удължаване на влаковете до Казичене. Всички от Политическа група 5 бяха категорични, че може да не подкрепят бюджета на СО за 2018 г.

"Миналата година подкрепихме бюджета под условие, че се промени начина на приемането му. Създаде се работна група и идеята бе да се определят политиките и те да се финансират от бюджета, а не само някакви цифри, на парче и докъдето стигнат парите. Очевидно, че въпреки работната група пак няма да има промяна и бюджетът ще се приеме по стария начин", коментираха общинските съветници от ПГ5.

Ако утре ми дадат бюджета ще гласувам против него, но ако след два месеца ще помисля, призна Иван Велков. сигурно е обаче, в групата не гласуват под команда, а всеки преценява кое ще е добре за гражданите.

No Comments Yet.

Leave a comment