Пускат процедура за закупуване на 22 нови автобуса на природен газ

Автопаркът на екологични превозни средства в градския транспорт в София се увеличава,  след като бъдат закупени нови газови автобуси от "Столичен автотранспорт". Дружеството обявява процедура за още 22 автобуса на природен газ. Те трябва да бъдат 12-метрови, нископодови и с осигурена климатизация. Оферти ще се приемат до 12 март, съобщават от Столична община. Финансирането е осигурено от ЕИБ и е на стойност 8.6 милиона лева.

В момента има избран изпълнител и за производство и доставка на 60 газови автобуса, 12-метрови, нископодови и с осигурена климатизация. Двигателите на всички автобуси, които се закупуват от "Столичен автотранспорт" отговарят на най-високия екологичен стандарт в света – Евро 6.

С тези нови автобуси дружеството и Столичната община работят за подобряване качеството на атмосферния въздух, достъпността на превозните средства и повишаване на привлекателността и качеството на градската среда. Автобусният парк се обновява в изпълнение на „Програма за развитие на автобусния транспорт на територията на Столичната община 2016 – 2018 година“.

No Comments Yet.

Leave a comment