Промяна на движението в центъра на София

Вчера по време на заседание на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичен общински съвет беше разгледан вариант за промяна на движението в центъра на София.
Идеята е бул. Дондуков да стане еднопосочен в посока Министерски съвет и Президентсвото, както и бул. Цар Освободител да стане еднопосочен от Президентсвото в посока на Народно събрание и Софийския университет.
Лично аз одобрявам предложението първо, защото това ще облекчи значително трафика в центъра на София и второ, защото по бул. Дондуков ще се обособи самостоятелна двупосочна велоалея, както и трамвайно трасе. По този начин всички участници в движението пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и автомобили ще се предвижват безконфликтно.
Държа да подчертая, че това предложение тепърва предстои да се обсъжда и разглежда в комисиите на Столичния общински съвет и с гражданите и на тази база ще се вземе крайното решение.
Убеден съм, че това предложение ще срещне разбиране и одобрение сред колегите общински съветници и всички столичани.
Това е крачка към превръщането на София в истинска европейска столица, с облекчен трафик в центъра, удобен и бърз градски транспорт, обособени и безопасни велоалеи и удобни и комфортни тротоари.

No Comments Yet.

Leave a comment