Предложения за Наредбата за обществения ред на територията на Столична община

Уважаеми съграждани и представители на граждански и неправителствени организации,

В Столичния общински съвет е изработен Проект на Наредба за обществения ред на територията на Столична община. В него сме заложили редица мерки за опазването на обществения ред в София като:
- забрана на фойерверки в часовете от 22:00 до 8:00 часа;
- забрана на участие и за организиране на гонки;
- забрана на шумни увеселения в жилищни сгради от 22 до 8 часа;
- забрана за пиене на алкохол по улици и паркове;
- забрана за миенето на автомобилни стъкла, продажбата на печатни издания и друга търговска дейност на кръстовища и улични платна.

В новата наредба се регламентират и редица други мерки за опазването на обществения ред на територията на София, с които може да се запознаете ТУК.

Наредба за обществения ред на територията на Столична община ще бъде публично обсъдена на 19.10.2017 г. от 11.30 ч. в зала № 5 на Столична община.

Във връзка с Проекта на Наредба моля всички заинтересовани лица до 28.10.2017 г. да предоставят своите становища и предложения по Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за обществения ред на територията на Столична община.

Писмени становища, мнения и коментари могат да бъдат подавани в деловодството на Столична община, ул. "Московска" № 33 или на следните e-mail адреси: vzaharieva@sofia.bg, ir.dimitrov@sofia.bg, tradeva@sofia.bg, jp@sofia.bg

No Comments Yet.

Leave a comment