ПП МИР се обяви срещу посегателството над православния храм „Свети Седмочисленици”

Вчера църквата „Свети Седмочисленици” осъмна надраскана с графити. Вандали са нарисували обърнати кръстове и други символи по фасадата на храма.

Политическа партия МИР категорично осъжда този вандалския акт и посегателство срещу православния храм "Свети Седмочисленици" в центъра на София. Настояваме Столична община и органите на реда незабавно да реагират и да предприемат необходимите действия, за да се намерят извършителите на това престъпление, които да бъдат осъдени за хулиганство. Столична община трябва да обърне сериозно внимание на случая, както и на охраната и запазването на всички православни храмове в София, се казва още в позицията на Политическа партия МИР.

„Културното и духовното наследство на града ни трябва да бъде пазено и не може да бъде накърнявано”, беше категоричен председателят на Политическа партия МИР и общински съветник в Столичен общински съвет Симеон Славчев. „Ще настоявам в бюджета на Столична община за 2019-та година да бъдат заложени средства за видеонаблюдение на всички православни храмове в София, както и на всички исторически паметници”, заяви той.

 

No Comments Yet.

Leave a comment